Ardeşenli Gençlerin Kahvaltısı - Ankara Ardeşen Kültür Derneği Haber ve Duyurular - Ankara Ardeşen Kültür Derneği

ANKARA ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ
İçeriğe git

Ardeşenli Gençlerin Kahvaltısı

Ankara Ardeşen Kültür Derneği
Yayınlayan içinde Dernek Haberler ·
Ardeşen Kültür Derneği, gençleri kahvaltıda buluşturdu. Hemşerimizin mekânı Kefe Alaros'ta 24 Kasım 2012 pazar günü, Gençlik Komisyonu Başkanımız Engin Dalbastı ve Necmettin Koçaoğlu tarafından organize edilen kahvaltıda buluşma programına, çoğunlukta üniversiteli olmak üzere çok sayıda pırıl pırıl gençlerimiz katıldı.
Keyifli sohbet içinde geçen kahvaltı sonunda, Dernek Başkanımız Ahmet Üstoğlu, Dalbastı, Koçaoğlu ve katılımcılara teşekkür ederek başlayan  konuşmasında:
“ Sevgili Genç Kardeşlerim!
Gençlik zinde gücü ve geleceği çağrıştırıyor... O nedenle yaşamda çok önemli süreçtir gençlik çağı. Doğumdan ölüme kadar sürekli eğitim ve bilgi alan insanoğlunun en verimli, en üretken yıllarında, zamanı iyi kullanması gerekir. Çağdaş bilgilerle donanmış gençler, hem kendilerine, hem bölgelerine, hem ülkelerine çok önemli değerler katabilirler... Alan bilgileri ile, üretkenlikleri ile, öz verileri ile, hoş görüleri ile, kavgadan, kinden, düşmanlıktan arınmış; barış, dostluk ve kardeşlik duyguları ile hoş akisler yaratabilirler... Bir toplumda düşünce derinliği varsa, farklı görüşler olacaktır... Farklı görüşler zenginliktir... Önemli olan, farklılıklar içinde birlikte yaşamak, birlikte çalışmak ve birlikte güzellikler üretebilmektir. Bu durum uygar olmanın diğer bir adıdır... Eğitimden nasibini alamamış bireylerin oluşturduğu kalabalıklardan, toplum ve ülke pek yararlı hizmetler ne yazık ki alamaz.
Elbette okullarınızı sevmek ve başarı ile eğitiminizi sürdürmek esastır... Ancak toplumsal olaylara, sanatsal etkinliklere ilgi duymak; ülke ve dünya olaylarını doğru yorumlayabilmek için gerekli olan alt yapı kültürlerini almak da aydın birey olmanın temel koşulu olduğunu da unutmamalıyız...
“Yaşam en iyi, ama en pahalı okuldur...''
“ Tecrübe en iyi, ama en pahalı öğretmendir...'' sözleri de damıtılmış sonuçlardır. Toplumlarda soran ve sorgulayabilenler, bağımsız ve özgür düşünebilenlerdir...
Sevgili Arkadaşlar,
Ankara Ardeşen Kültür Derneğimiz, Ardrşeni ve Ardeşenliyi esas alan amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor...
Ardeşenlilerin ve Ardeşen dostlarının yardımları ile Cumhuriyet tarihimizde bir ilk gerçekleştirildi bu ay. Artık Ankara'nın ortası Kızılay'da, tüm Ardeşenlilerin sahipleneceği bir ortak mekanımız vardır. Satın alınan bu mekân, onarın ve donanımdan sonra sizlerin, bizlerin, birlik, dayanışma, dostluk, kardeşlik ve hepimizin güzellik üretim merkezi olarak,  BAŞKENT ARDEŞENEVİ adı altında hizmete açılacaktır...
Bu noktaya Ardeşenlilerin dayanışma ruhu ve erdemi ile gelinmiştir...
Bu ortak mekânımızda, geçmişimizden kopmadan, değerlerimize, geleceğimize, kısaca hayatımıza sahip çıkacağız...
Hemen sizden http://www.ardesenkulturdernegi.com'' sitesi ile iletişim kurmanızı rica ediyor, esenliler diliyorum.'' dedi.
Daha sonra tulum başladı... Salona sığmadık. Yüksel Caddesinde, Ankaralıların meraklı, özenli ve gıptalı bakışları içinde sevgi çemberini kurduk, tulum konuşurcasına çaldı, yorulana kadar oynadık... En kısa sürede buluşma dileğiyle toplantımız sona erdi.


Kültür Derneği
Ankara Ardeşen
Kocatepe Mahallesi Bayındır 2 Sokak No :30/5 Kızılay/Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 433 53 09 Faks: (0312) 433 53 09
https://twitter.com/ArderAnkara
http://www.ardesenkulturdernegi.com
https://www.facebook.com/AarderAnkara
 E-posta: ardesenkulturdernegi@gmail.com
İçeriğe dön