Ardeşen Kültür Derneği 4. Tavla Turnuvasını Düzenledi - Ankara Ardeşen Kültür Derneği Haber ve Duyurular - Ankara Ardeşen Kültür Derneği

ANKARA ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ
İçeriğe git

Ardeşen Kültür Derneği 4. Tavla Turnuvasını Düzenledi

Ankara Ardeşen Kültür Derneği
Yayınlayan içinde Dernek Haberler ·

Tüm dünyada spor olarak kabul edilen tavla oyunu, ülkemizdeki birçok ilde tavla dernekleri aracılığı ile turnuvalar düzenlemektedir. Uluslararası düzeyde son yapılan turnuva Aralık ayında Kıbrısta düzenlenerek birinciye 20 bin euro verilmiştir. Konuya ilişkin derneklerce yapılan çalışmalarda birçok futbol kulübü, alanlarına tavla bölümünü katmayı kabul etmiş, önümüzdeki yıllarda artık futbol kulüplerinin bir branşı olarak anılmaya başlanacaktır.
Ardeşen Kültür Derneği olarak 4. Tavla turnuvasını dernek merkezimizde 22.12.2018 tarihinde yaptık.
Turnuvada, uluslararası kurallar geçerli oldu ancak video kuralı uygulanmadı. Cengiz Tekin tarafından oyunculara kurallar anlatılırken oyuncular dikkatle dinledı.
Başkent Tavla Derneğinden alınan standart uluslararası tavla takımları ile uyunlar oynanmış olup, bu nezaketlerinden dolayı Başkent Tavla Derneği yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz.
Turnuvaya katılanlar, büyük keyifle yarışma sonucunda verilecek özel tavla takımı için mücadele ettiler. Tabiki dostluk ve kardeşlik duyguları ile şakalaşarak, hoş sohbet ler yaparak, bazen karadenizli olmanın aceleciliği ile kurallar dışına çıkarak!
Turnuva esnasında derneğimizce sunulan çayların içilmesi esnasında; Osman Buçan, özel fincanla oynanan oyun esnasın da heyecandan olacak, zarları içtiği çay bardağının içine atıp zarları atmaya kalkışınca katılımcıları güldürme konusunda günün kahramanı oldu.
Turnuva sonunda derneğimizin kupasını alacak 3 kişi kalmıştı. Çağlar Kabaoğlu, Şeref Şeroğlu ve Reşat Karaoğlu.
Turnuvanın en sakini ve iddialı olduğunu belirtmeyan Çağlar Kabaoğlu bir yenilgisi ile aynı durumdaki Şeref Şeroğlu ile yaptığı maçı kaybederek turnuvanın üçüncüsü oldu kendisini tebrik ediyoruz.
Turnuvada 2 kez mağlup olanlar elendi ve Reşat Karaoğlu yaptığı ilk 7 karşılaşmayı hiç kaybetmeden günün oyuncusu oldu. Ancak finalde Şeref Şeroğlu karşısında üst üste 2 kez maç kaybederek birinciliği kaptırıp 2. Oldu. Kendisi her zaman tavlada iddialı olduğunu söyler. Turnuvadaki başarısı bu iddiasının doğru olduğunu tüm katılımcılara göstermiş oldu. Başarılarının devamını diliyoruz.
Ve günün şampiyonu, Play65 düzenlimiş olduğu 2004 yılı Dünya Tavla Şampiyonumuz Şeref Şeroğlu, 16 Aralık 2018 tarihinde derneğimizin yönetim kurulu toplantısından erken ayrılmak durumundaydım ve Başkent Tavla Derneğinin düzenlediği turnuvaya katılacağımı söyleyip müsaade istedim. Şeref arkadaşımız abi bende geleyim dedi ve birlikte Bahçelievler Belpa salonuna giderken turnuva işleyişini ve turnuvanın lıg üsülü yapıldığı, 15’er kişilik 3 gurup kendi aralarında maç yaptığını gruplardan çıkan ilk yedilerin aralarında yaptıpı karşılaşmalarla ilk üç oyuncunun belirlenerek ödüller verildiğini söylediğimde, abi “neden haberim olmadı bende katılırdım” dedi. Ben senin oyunda iddialı olduğunu nereden bileyim söylemedinki dedim ve aldığım cevap,
“Abi geçen turnuvada sen beni eledin, bir şey söyleyemedim. Ben 10 yıl önce Kıbrısta yapılan turnuvada birinci olarak 50 bin dolar kazandım” deyip basında çıkan haberleri gösterdi. Ayrıca “aldığım bu ödül iş hayatıma yeni bir yol çizmeme olanak tanıdı.” Dedi ve ben hayretler içinde kaldım, tabiki neden bu başarıdan kimsenin haberi yok diye!
Belpaya gittiğimizde yönetici arkadaşlarla görüştük ve zamanın çok geçmesine rağmen çok uyun oynayarak aradaki farkı kapatabileceği kendisine söylendi ve turnuvaya katıldı. Hemen oyuna başladı, kuralları çok iyi bilmemesine rağmen iki maç yaptı, ikisinide aldı. Turnuvaya katılan arkadaşlar kim bu diye söylenmeye başlayınca, size bir Laz getirdim lazların nasıl usta oyuncu, çetin ceviz olduğunu sizlere gösterecektir espirisini yaptım. Artık şeref arkadaşımız iyi oyunu ile hemen izlenir hal halmıştı. Benim için derneğimizde birinci olması hiç sürpriz olmadı. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Katılımcılar, büyük bir haz duydu ve iyi bir tatıl günü çeçirmelerine neden olan yönetim kuruluna teşekkür etmeleri yönetim kurulumuzuda memnun etti.
Turnuvadaki ilk üçe yapılacak ilk dernek etkinliğinde; isim ve derecelerinin yazılı olduğu derneğimizin özel cam krıstal kupaları ve ayrıca birinciye özel tavla takımı törenle verilecektir.
Turnuvamıza, Artvin Kültür ve Dayanışma Derneğinin eski başkanları Rasım Yılmaz, Güner Yalçın oyuncu olarak,  Süleyman Karadeniz ise izleyici olarak katıldı. Bu katılım bize bir ışık tuttu ve biz ileride bu etkinliği tüm doğu karadeniz illerine yayarak, daha çok hemşerimizle tanışma, dostluk kurmamıza neden olacak bir etkinliğe dönüştürebilirmiyiz fikri geldi aklımıza. Kendilerine hem katılımları için hemde bu düşünceye bizleri sefk ettikleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Kültür Derneği
Ankara Ardeşen
Kocatepe Mahallesi Bayındır 2 Sokak No :30/5 Kızılay/Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 433 53 09 Faks: (0312) 433 53 09
https://twitter.com/ArderAnkara
http://www.ardesenkulturdernegi.com
https://www.facebook.com/AarderAnkara
 E-posta: ardesenkulturdernegi@gmail.com
İçeriğe dön