Geleneksel Bayramlaşmamızı Şeker Tadında Kutladık - Ankara Ardeşen Kültür Derneği Haber ve Duyurular - Ankara Ardeşen Kültür Derneği

ANKARA ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ
İçeriğe git

Geleneksel Bayramlaşmamızı Şeker Tadında Kutladık

Ankara Ardeşen Kültür Derneği
Yayınlayan içinde Dernek Haberler ·
Ardeşen Kültür Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz bayram kutlamalarından Ramazan Bayramını 16.06.2018 tarihinde her zaman olduğu gibi Ardeşen’lilerin mekânında, Ardeşen Evinde, her ne olursa olsun hayata güler yüzle bakabilen Ardeşen’li olmanın sıcaklığını birbirlerine hissettiren bir ortamda hoş bir sohbetle kutladık.
Etkinliklerinde, gençlerimizi az sayıda görürken bu defa artan bir sayıda görmek bizlere umut ışığı oldu. Gençlerimizin kendi yöresine, kendi kültürüne yabancılaşmadığını görmek yönetim kurulumuzu heyecanlandırdı. Gençlerimizle ilgili projelerimizin ilk meyvesini aldık diyebiliriz. Bundan sonra onların farklı bakışlarını derneğimiz etkinliklerinde yansıtmaya ve gençlerimizin bir birbirleri ile tanışıp ortak olarak üretmelerine, ürettiklerini hiçbir beklentileri olmadan paylaşmalarında derneğimiz aracılık yaparak bir görevini daha yapma mutluluğunu yaşamış olacak.
Etkinliğimizde yönetim kurulu üyemiz Elmas Çakıroğlunun (Bayraktutan) zarif bir jesti oldu. Yöresel bayram sunumuz olan helvayı evde hazırlayarak sundu. İlk sunum bittiğinde katılımcılar tekrar istedi ve Elmas ablamız tekrar helvayı dolaştırdı, üçüncü dağıtımı genç bir arkadaşımız yaptı ve herkes hayran kaldı. Bu derece helvanın ilgi duyması tabii Elmas hanımın becerisi, mahareti idi. Ancak biz biliyoruz ki bu ilgide sıla hasreti, geçmiş geleneklerimize olan özlemimiz de çok ağır basmıştı. Bu duyguları yaşattın bize Elmas ablamıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Bayramlaşmalarımız, her zaman olduğu gibi bir birimizi görme yanında bir kültür sohbetine dönmekte konuşmalar uzadıkça uzamakta hatta etkinlik sonlanıp vedalaşma vakti geldiğinde adeta ayrılmak istemez şekilde ayakta uzun süre kapı sohbetimiz devam ederken katılanların içten gülüşleri bizleri mutlu etmekte ve sorumluluğumuzu artırmaktadır.
Bir sonraki bayram etkinliğimizde bu ilişkiyi nasıl daha sıcak ortama taşıyabiliriz konusunu düşünmeye başladık ve hemen başkan vekilimiz Zafer Haciosmanoğlu’ndan güzel ve anlamlı bir öneri geldi.
Bir sonraki buluşmamızı bayramın bir veya ikinci günü hep birlikte bir sabah kahvaltısında kutlayalım.
Neden olmasın bunun örneği ilçemizde Taşbaşı mahallesinde yıllardır yapılmakta tüm mahalle özelliklede şehir dışından gelenler hasret giderebilmek için bir araya gelmekte, evlerinden getirdikleri kahvaltılıklarla kahvaltılarını yapmakta hep birlikte eğlenmekte hatta geleneksel hale getirdikleri konuşmalar ile geçmişimiz ve bu günümüz örneğin rahmetle andığımız Ferhat dayının (Sütlüoğlu) bilinmeyen bir fıkrası anlatılmakta herkes kahkahalar boğulurken geçmiş değerlerimiz de unutulmayıp yad edilmektedir. Bundan sonra etkinliğe katılamayan yaşlı ve hastalar evlerinde ziyaret edilmektedir. İşte Ardeşen’li olmak! İşte sevgi dolu olmak!
Umarım bu geleneği bundan sonraki bayramlarda Ankara’da kalan hemşerilerimizle birlikte bu tür geniş katılımlı daha sıcak ortamda kutlama ve memleket hasretini gidermede, dostluk ve birbirimizi kucaklamada bir adım daha atmış oluruz.
Ardeşen Kültür Derneği olarak ramazan bayramınızı ailenizle birlikte kutlar, sağlıklı ve başarılı günler dileriz.
ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU
Zeki Alçın abimiz, helvaya doyamamış olacak ki bir tane daha alayım diyor.


Kültür Derneği
Ankara Ardeşen
Kocatepe Mahallesi Bayındır 2 Sokak No :30/5 Kızılay/Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 433 53 09 Faks: (0312) 433 53 09
https://twitter.com/ArderAnkara
http://www.ardesenkulturdernegi.com
https://www.facebook.com/AarderAnkara
 E-posta: ardesenkulturdernegi@gmail.com
İçeriğe dön