Satın Aldığımız Kültür Evimizi Şölenle Açtık - Ankara Ardeşen Kültür Derneği Haber ve Duyurular - Ankara Ardeşen Kültür Derneği

ANKARA ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ
İçeriğe git

Satın Aldığımız Kültür Evimizi Şölenle Açtık

Ankara Ardeşen Kültür Derneği
Yayınlayan içinde Dernek Haberler ·
Bayındır 2 Sokak 30/5 KIZILAY adresinde satın aldığımız ve döşediğimiz KÜLTÜR EVİMİZİ 29 Eylül 2013 Pazar günü 500 kişinin katılımı ile tulum ve gitar dinletisi eşliğinde şölene dönüştürerek açtık.
Şölenimize ilçe dernekleri, Artvin, Trabzon vakıf ve dernekleri, Rize dernekleri Federasyonu yönetim kurulları ile Rize milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Ardeşen Kaymakamı, birçok iş adamımız, bürokratımız ve en önemlisi çok sayıda dernek üyemiz katılarak bizleri bu güzel günümüzde onurlandırdılar.
Kültür Evimizin açılış kurdelesini, İlçemizin ve ülkemizin yetiştirdiği müstesna iş adamlarımızdan İrfan Karaoğlu ile birlikte Rize milletvekillerimiz Hasan Karal, Nüsret Bayraktar ve dernek başkanımız Ahmet Üstoğlu kestiler.
Yöneyim Kurulu Üyemiz ve Kadın Kolları Başkanımız Elmas Çakıroğlu’nun Sunuculuğunu yaptığı açılış programımızda Dernek Başkanımız Ahmet ÜSTOĞLU özet olarak,
Açılışımıza hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Bilindiği gibi eğitim ve kültür önemini giderek çoğaltan 2 kavram. Kültür Derneğimiz, kültürümüzden kopmadan, yeni kültürler üreten, geçmişimizden kopmadan geleceğimize ve değerlerimize sahip çıkmaya çalışan bir kurumdur. Hayatımızın merkezine eğitim ve kültürü koymayı başarabildiğimiz ölçüde barış kardeşlik, çevre duyarlılığı gibi özlem çekilen değerlere daha yakın oluruz. Daha da önemlisi uygar bir toplum olma yolunda daha hızlı adımlarla ilerleriz görüşündeyim.
Geleceğimizin mirasçıları çocuklarımız, torunlarımız ve eşlerimize bu nedenlerle özel değer veriyoruz. Derneğimiz, açıkladığım amaçlar doğrultusunda hizmet ediyor ve etmeye de devam edecektir.
Siz saygıdeğer hemşerilerimizin sayesinde böyle bir mekâna sahip olduk. Söz verdiğimiz gibi vefa borcu olarak yardımcı olan hemşerilerimizin isimlerini gönül yaprağımıza yazdık. Ama gelecek kuşağımıza taşımak için isimlerini onur köşemize koyacağız. Ancak henüz eksiklerimizi gidermeye çalıştığımız ve yardımlar devam ettiği için ileriki günlerde asacağız.
İnsan her şeyin ölçüsüdür. Birbirimizi sevmeye devam etmeli güzel duygularımızı beslemeli, çoğaltmalıyız.
Burası size, bize, özellikle eşlerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza güzellikler getirsin. Bu sevgi duygular içerisinde hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.
Dedi daha sonra söz alanlar,  görüşlerini şu şekilde sundular.
İRFAN KARAOĞLU; (İş Adamı) Değerli arkadaşlarım,  kısaca birkaç şey söylemek istiyorum.
Buranın bana göre hedefi öncelikle ülkemizin tümüne çok büyük yararlı fikirlerin üretildiği bir mekân olmalıdır.
İkincisi, Rize ye ve Ardeşen’e kalkınmasına katkıda bulunacak fikirlerin üretildiği bir yer olmalıdır. Gelecek nesillerimizin daha iyi yetiştirilmesi için onlara yapılacak katkıların geliştirildiği bir yer olmalıdır.
Önümüzde seçimler var. Bu seçimlerde öncelikle Ardeşen’e ve Rize ye en çok kimler hizmet verecekse onları çekip bularak, onlarla konuşup pazarlık ederek oylarınızı öyle kullanmanızı yaşlı bir abınız olarak söylüyorum.
Ülkemizin, demokrasi içinde kalkınması için oylar en değerli varlıklarımızdır. Onu bölgenin kalkınmasında en çok umut vat edenlere, söz verip sözünü tutanlara vermenizi istiyorum. Herhangi bir parti değil en iyi hizmet vereceklere verin.
Çok güzel ülkemiz var, hele Ardeşen ve civarı gelişmeye çok uygun bir alanı vardır. Oranın türizim de çok büyük istikbali vardır. Topraklarımıza sahip olun 3 evladınız varsa ikisini orda bırakın. Bölge turizminin gelişmesi için çalışsınlar.
Biz, yıllar önce orada çalışırken insanların ayaklarına giyecekleri ayakkabıları yoktu. Şimdi öyle bir ülkede yaşamıyoruz. Memleketimize sahip çıkın. Bu güzelliklerden yararlanın. Burasını bu amaçlar için kullanın. Hepinize teşekkür ediyorum.
İLYAS MEMİŞ; (Ardeşen Kaymakamı) Ardeşen gibi güzel yörelerimizin Başkentimizde böyle güzel mekânlara ihtiyacı vardı. Başkentin merkezinde, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği böyle bir mekânın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Uluslar arası ilişkilerde bir kural vardır. Bir ülkenin konsolosluk binası o ülkenin toprağı sayılır. Dolayısıyla dernek binaları, kültür merkezleri de o ilçenin toprağı sayılır. Böyle değerlendirmek lazımdır. Sizleri saygı selamlıyorum.
Hakan gültekin; (İl Genel Meclisi Başkanı) Bu mekânın açılışında birlik ve beraberlik içinde emeği geçen herkesi kutluyor, saygılar sunuyorum.
HASAN KARAL; (Rize Milletvekili) Memleketimizden ayrılıp buraya gelen hemşerilerimizin memleketleri ile olan bağlarını koparmamaları adına bu gibi merkezlerin çok anlam ve önemi olduğunu vurgulamak istiyorum. Rize’nin, ilçemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması için; kültürümüzün tanıtılması, tanımayanlara tanıtması açısından bu mekânın çok güzel işler yapacağına inanıyorum. Bu mekânın bölgemize, gelecek yatırımların ve kalkınması için yapılacak çalışmaların bir mutfağı haline gelmesini istiyorum. Yarınlarımızın bu günden daha verimli olsun düşüncelerimle hepinizi selamlıyorum.
MUSTAFA NAZIKOĞLU; (Eski Rize Milletvekili) Dertleri ile dertlendiğim aşkı ile sevdalandığım, mensubu olmakla her zaman gurur duyduğum Ardeşen’imizin güzel insanları, muhterem insanları, komşularım, ateş komşularım, değirmen komşularım, kardeşlerim, akrabalarım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ardeşen’imizi karşılıksız seven Ardeşen sevdalılarının katkıları sayesinde evimize kavuştuk. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
İMDAT SÜTLÜOĞLU; (ÇAYKUR Genel Müdürü, Eski Bakan) İnşallah Bu mekânda,  her kesime hizmet edecek formatta hizmetler sürdürülür. Herkesi kucaklayacak bir yapıda hizmetler devam eder ve burası Ankara ile memleketimiz arasında bir köprü olur.
Evimizin, Ardeşen’imize, Rize’mize, Ülkemize hayırlar getirmesini, hayırlı ve güzel hizmetler getirmesini, vesile olmasını diliyor, herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
NUSRET BAYRAKTAR; (Rize Milletvekili)  İrfan abımızın gölgesinden istifade etmemiz gerekir. Ardeşen başta olmak üzere Rize’miz ve bölgemizle ilgili kültürel dayanışmaları, kültürel gelişme, kardeşlik ve kaynaşmaları sergilerken ülke ve insanımızın mutluluğu için projeler üretilmesi gerekir dedi.
Ankara da olan bizler, doğduğumuz yere hizmet etmek istiyoruz.
Karadeniz sahil yolu İnanıyorum ki 10 yıl sonra şehir içi yol olacaktır. Şimdiden 3 gidiş 3 gelişli otoyolu, tren yolu çalışmalarını yapmasak geç kalırız.
Artvin ile Rize arasında, Yusufeli ve Tunca Vadisini Tabiat Varlıkları bölgesi ilan edildi. İki tabiat varlığını birleştiren doğal taşlarla kaplanacak yollarla ve tünelle Artvin’i Rize ye bağlama çalışmaları başlamıştır. Desteklerinizi bekliyoruz.
Rize, günde 6 uçak iniş yapma 6 uçak kalkış yapma potansiyeline sahip oldu. Rize’ye hava alanı yapılması konusunda, Başbakanımız teknik bir rapor hazırlayın getirin, bu yolcu kapasitesi garanti olursa neden olmasın dedi.  Yapımla ilgili çalışmalar yakında başlayacaktır. Bu birbirimizle olan yakınlaşma, birbirimizle kaynaşma, birbirimize olan desteklerle aile içi faaliyetleri şeklinde olacaktır.
İrfan abı Bölgenin maddi ve manevi kalkınmasına yönelik, kazanımlarımı aktarmak istiyorum dedi. Kendi arzusu ve talimatları doğrultusunda, kaymakam beyin kendisi ile diyalog kurarak ve karar verilerek Fen Lisesi yapılması kararlaştırıldı. İrfan beyin yaptığı yapacağı tüm bu katkılar için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Dedi.
Yapılan konuşma ve sohbetlerden sonra bayan tulumcumuzun çaldığı tulum eşliğinde katılımcılar horon oynayarak açılış mutluluğunu yönetim kurulumuzla paylaştılar.
Liva Pastanesinin muhteşem sunumu ile katılımcılara alternatifli tatlar sunarken, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü de bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan çayı gerçek ve saf tadında 1500 çayın sunulması ile bizlere güç verdiler.
Liva Pastanesi sahibi Zafer Hacıosmanoğlu ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü adına Orhan Kabaoğlu kardeşlerimize bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Kültür evimizin amacına uygun olarak çalışması hepimizin görevidir. Ardeşen’e Fen Lisesi Yapılması ve yine Ardeşen de belediyece gösterilecek bir alana Kurtuluş savaşımızdan başlamak üzere Ardeşen’li şehitlerimiz için yapılacak anıtın yapılmasını üstlenen İrfan Karaoğlu beyle kurduğumuz diyalogla; hem belediyemize hem de kaymakamlığımıza aracı olmada aldığımız görevlerle birlikte artık yönetim kurulumuzun çok daha büyük sorumluluklar altına girdiğini bilinci içindeyiz.  
Yapılacak kültür etkinliği söyleşilerimiz, yüksek öğrenimde okuyan öğrencilerimize katkılarımız ve projelerimizden biri olan Ankara da Ardeşen lilere ait bir mahalle yaratma, bir köy yaratma, bir hobi bahçesi yaratma projelerimizi yine sizlerle diyaloglar kurarak hayata geçirmeye çalışacağımızı şimdiden duyurmak istiyoruz.
Açılışımızı katılarak bizleri onurlandıranlara, gelemeyerek telefonla veya telgrafla kutlayanlara, Rizeli olsun olmasın Yönetim Kurulumuza güvenerek Kültür Evimizin alınmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Saygılarımızla.


Kültür Derneği
Ankara Ardeşen
Kocatepe Mahallesi Bayındır 2 Sokak No :30/5 Kızılay/Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 433 53 09 Faks: (0312) 433 53 09
https://twitter.com/ArderAnkara
http://www.ardesenkulturdernegi.com
https://www.facebook.com/AarderAnkara
 E-posta: ardesenkulturdernegi@gmail.com
İçeriğe dön